Zonnestralen en veel bij de paarden zijn.

Bij velen begint het weer te kriebelen, of krijg je heimwee, als je terug denkt aan dat erg leuke kamp van afgelopen zomer. De doorgewinterde ruiters en amazones weten wat dat betekent en de nieuwelingen hebben er vast al wel eens wat over gehoord: Als je dit jaar besmet bent geraakt met het paardenvirus, is dit je eerste kans het zelf mee te maken. Of wil je het virus wel eens voelen? Dit kan natuurlijk bij ons! We willen je graag leren kennen. Of heb je al eens, ons bijzondere kamp meegemaakt? Dan weet je hoe leuk het kan zijn, maar ook leerzaam. Dus heb je al een keer een kamp meegemaakt, gepoetst, allerlei onbekende dingen ontdekt, gesmuld van Madeleine haar kookkunst ?, gebibberd in het donkere bos en de allerliefste leiding gepest (grrrr) dan zien we je graag weer terug. Tijdens een kamp krijg je ook les. We doen natuurlijk aan, dressuur en springen. Daarnaast doen we allerlei andere dingen met je pony of paard, b.v. longeren, grondwerk, maar ook de gewone leuke dingen. Speciaal voor de jongeren, hoewel de ouderen het ook nog steeds leuk vinden, b.v. een hindernisrace, of spelletjes met je pony. Behalve lessen op het paard/pony krijg je les in verzorging van je pony, poetsen, opzadelen en bijvoorbeeld vlechten (als je dat nog niet kunt) etc. Ook krijg je misschien theorie over je pony, b.v. wat hij eet, of wat je moet doen als hij ziek is, of kreupel, en hoe je dat kan zien. Elk kamp wordt aangepast aan de leeftijd en behoefte van de deelnemers.

Net als vorige jaren gaan we tijdens alle kampen ook weer veel andere dingen doen. Wat dacht je van zonder zadel rijden als je durft. Maar wat het mooie is, je leert dat jou paard een spiegeltje voor jou is, dus heb je er zelf ook nog iets aan. Je leert jezelf beter kennen, en je leert hoe je je paard beter kan begrijpen.

Voor de kids die bij ons op les zitten is deze week ook een mooie kans om je lievelingspony's een keer dag en nacht mee te maken. Je kan zien hoe hij 's ochtends en 's avonds gevoerd wordt (en ook zelf meehelpen) en kan hem lekker zien spelen in de wei met alle andere pony's. Misschien heb je altijd al eens je lespony willen zien racen door de wei, goedemorgen willen zeggen of horen snurken .

Nou dat kan!

Natuurlijk kunnen we niet de hele dag met de paarden bezig zijn.. Dat zou een beetje zielig zijn. Geen nood! Er zijn genoeg andere dingen te doen als de pony's even op adem komen. Er is ruimte genoeg om leuke spelen te doen. En.......'s avonds als de zon achter de horizon is gezakt. ...is het altijd erg spannend op de manege!!! We doen bosspelen in het donkere bos. Heb je al eens een kampvuur meegemaakt, een bonte avond en een disco. En na zo'n lange en mooie dag is het gegarandeerd oogjes toe en heerlijk dromen. (In ieder geval voor de leiding). Alhoewel het soms wel erg laat wordt.

We passen het programma altijd aan, aan de leeftijd en het niveau van de ruiters en amazones dus het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe lang je al op les zit. Dus ben je 12 en wil je graag een leuk kamp, dan hoef je niet bang te zijn dat je mee moet doen met de hindernisrace of stoelendans. Alhoewel, sommigen onder ons die al 18 zijn, vinden dit nog steeds leuk. We willen graag weten wat jij het liefst doet tijdens de week. We weten heus wel dat je graag wilt paardrijden (logisch toch?), maar misschien heb je nog leuke herinneringen aan vorige jaren of heb je een nieuw idee dat we moeten weten. Uiteraard delen we de weken in qua leeftijd en niveau van rijden.

Aangezien wij het belangrijker vinden dat de pony's en paarden het goed hebben, hebben wij geen " 5 sterren " slaapzalen. Je slaapt bij ons in een echte vijfsterren tent! (haha)

Wat moet je allemaal meenemen op kamp:

 • Luchtbed o.i.d.
 • Slaapzak
 • Kussen
 • Rijkleding + cap en laarzen of evt jodphurs met chaps
 • Zwemkleding
 • Gewone kleding
 • Regenjas
 • Schoenen (ook schoenen waarmee je door het bos kan lopen)
 • Zaklantaarn
 • Toiletspullen
 • Handdoeken
 • En vooral een goed humeur

Zorg er voor dat zoveel mogelijk van naam voorzien is, zeker de rijkleding en eventueel borstels en zweepje.

Gebruik je medicijnen? Vergeet ook deze niet en voorzie ze duidelijk van naam.

Zakgeld hoeft niet meegenomen te worden, want je hoeft niets te kopen, en we hebben genoeg lekkers in huis.

Je mag zelf wel wat lekkers meenemen, maar wij vinden dat je dat wel moet delen. Wij eten ook niet alleen!

We weten dat er tegenwoordig nog maar weinig mensen zijn zonder mobiele telefoon, maar je mag hem thuis laten. Als je echt wil/moet bellen dan hebben wij een telefoon. Als je je mobieltje wel meeneemt, verzamelen we ze in de kantine. Niet omdat je van ons niet mag bellen, maar omdat we graag willen weten wat er speelt. En dan weten we ook zeker dat er geen mobieltjes zoekraken of stuk gaan.

Meer informatie over de komende ponykampen volgt, hou dus deze website goed in de gaten!

Het Team van Manege De Groote Wielen